Stemmen buiten Nederland is niet toegestaan. Meer informatie
Er kan gestemd worden vanaf 29 oktober 9:00 t/m 5 november 20:45.

Roos
Kolkman

Stem

Standpunten van
Roos Kolkman

Hi! Ik ben Roos en ik ben gek op duiken. Als duikinstructrice is het niet ongewoon om dieren verstrikt te zien in plastic. Dit aanzicht raakt mij elke keer zo diep dat ik geen andere weg zie dan me inzetten voor een duurzame en eerlijke wereld, waarin alles en iedereen recht heeft op een gezond milieu.

Met mijn achtergrond in Internationaal Recht en Duurzame Ontwikkeling aan Universiteit Leiden in Den Haag geloof ik dat wij samen de Duurzame Doelen van de VN kunnen behalen en een betere toekomst kunnen garanderen. We kunnen allemaal onze dagelijkse routines een beetje aanpassen om wat beter te zorgen voor de planeet en voor elkaar.

Neem bijvoorbeeld de kledingindustrie, die na de olie-industrie de grootste vervuiler ter wereld is. In het Westen is kleding zo goedkoop dat de productie in de laatste tien jaar met 400% is toegenomen. Wij hebben de pech gehad om in hét ‘fast fashion’ tijdperk geboren te zijn waar ‘wegwerpkleding’ de norm is.

Maar we weten vaak niet beter. Juist hierom is onderwijs, een open discussie en empowerment voor en van onze generatie cruciaal. Het is mijn doel om jongeren kennis op te laten doen zodat ze weloverwogen en duurzame keuzes kunnen maken.

Ik wil onze overheid stimuleren om ambitieuzer te worden in hun aanpak. Waarom voelt onze overheid de druk nog niet terwijl 70% van de jongeren die wel voelt?

Stem Roos naar de VN voor een rooskleurige toekomst!

Andere kandidaat
Eefke
van de Wouw
Stem Bekijk kandidaat

Neem ook een kijkje
bij Mensenrechten & Veiligheid