Stemmen buiten Nederland is niet toegestaan. Meer informatie
Er kan gestemd worden vanaf 15 juni 09:00 t/m 22 juni 20:45.

Wimer
Heemskerk

Stem

Standpunten van
Wimer Heemskerk

“Mijn mening doet er toch niet toe.” Zó vaak hoor ik die reactie als ik een gastles kom geven over politiek. Op basisscholen, middelbare scholen of MBO’s, overal hebben jongeren het idee dat ze te weinig van politiek weten, te weinig van politiek snappen of zelfs dat ze er niet toe doen. Dat is een probleem. Als jij zelf niet gelooft dat jouw mening ertoe doet, hoe kan een ander dan boeien? Mijn missie is dan ook: Elke jongere in Nederland laten voelen: mijn mening doet ertoe.

Zelf ben ik een echte politieke nerd. Ik geef les over politiek, werk als een persvoorlichter voor een gemeenteraadsfractie en zit bij een politieke jongerenorganisatie.

Niets is zo leuk als jouw eigen passie overbrengen aan een ander. Voor mij betekent dat dit: als ik erin slaag een andere jongere het gevoel te geven dat politiek ook met hen te maken heeft – of nog beter, dat zij er invloed op kunnen hebben – dan heb ik een goede dag.

Dat is waarom ik Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken wil worden. Want nergens is de afstand, en daarmee de uitdaging, zo groot als in Europa. Ik wil een brug zijn tussen jullie en de EU. Ik wil voor jullie mening knokken. En ik hoop op jullie steun om die kans te krijgen.

Andere kandidaat
Leverne
Nijman
Stem Bekijk kandidaat

Neem ook een kijkje
bij Biodiversiteit & Voedsel